Ένας (ελβετός) μαθητής γράφει: οι επιπτώσεις της ιστορικής αύξησης τιμών στα Habanos Cigars

νέα που αφορούν το πούρο και όχι μόνο
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 9077
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Ένας (ελβετός) μαθητής γράφει: οι επιπτώσεις της ιστορικής αύξησης τιμών στα Habanos Cigars

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

το 2022 μια ιστορική αύξηση της τιμής των Habanos Cigars άλλαξε τον κόσμο των πούρων
ένας μαθητής γυμνασίου της Ζυρίχης ασχολήθηκε με τις συνέπειες της νέας στρατηγικής τιμολόγησης της HSA
και παρουσίασε τη διατριβή του στο Hottingen Cantonal School

https://manuels.ch/explorer/zigarren/au ... serhoehung

<< Το 2022 ο κόσμος των πούρων άλλαξε για πάντα μετά την αύξηση τιμών που ανακοίνωσε η Habanos SA, ο οργανισμός διανομής κουβανέζικων πούρων. Ανάλογα με τη μάρκα, τα κουβανέζικα πούρα αυξήθηκαν μέχρι και πάνω από 300 τοις εκατό την άνοιξη του 2022. Όποιος θέλει να απολαύσει ειδικά ένα Cohiba ή Trinidad, πρέπει πλέον να σκάψει βαθιά στο πορτοφόλι του. Η Αβάνα έγινε αγαθό υπερπολυτελείας.

Θα συνεχίσουν να αγοράζονται οι ακριβές πολυτελείς Αβάνες; λειτούργησε αυτή η στρατηγική για την κουβανική βιομηχανία πούρων;
Ο νεαρός Caio Oberholzer απάντησε σ’ αυτό το ερώτημα ως μέρος της διατριβής του στο Hottingen Cantonal School. Διεξήγαγε μια εμπειρική μελέτη για να εξετάσει τις συνέπειες των αυξήσεων των τιμών στην Ελβετία.

Ο μαθητής γυμνασίου εξηγεί πως όλα τα είδη πολυτελείας έχουν τους δικούς τους κανόνες. Οι υψηλότερες τιμές μπορούν να αυξήσουν το πρόσθετο όφελος ενός προϊόντος και να έχουν αντίκτυπο στην κοινωνική θέση του καταναλωτή.
Το κέρδος κύρους που μπορεί να επιτύχει ο καταναλωτής απολαμβάνοντας ένα Cohiba, εξαρτάται άμεσα από τη σπανιότητα της προσφοράς του. Εάν τα είδη πολυτελείας παραμείνουν στο ράφι, η ελκυστικότητά τους μειώνεται.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η δυνατότητα υποκατάστασης: Μπορεί ο καταναλωτής να στραφεί σε εναλλακτικές; Τι ποσοστό από τους καπνιστές Πούρων Αβάνας θα απευθυνθούν τώρα σε πούρα από τη Νικαράγουα, τη Δομινικανή Δημοκρατία ή την Ονδούρα;

Η διατριβή εξέτασε επίσης την αντίδραση των καταναλωτών στην αύξηση τιμών, χρησιμοποιώντας τρία παραδείγματα πούρων:
Cohiba BHK 56 (αύξηση τιμής +313 τοις εκατό), Trinidad Reyes (+273 τοις εκατό) και H. Upmann Magnum 50 (+18 τοις εκατό).
Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι το Cohiba BHK 56 συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς οι έμποροι εκτιμούν την αγοραία τιμή πάνω από την τιμή καταλόγου.
Η ζήτηση για το H. Upmann Magnum 50 συνεχίζει να είναι υψηλή.
Μια διαφορετική εικόνα προκύπτει για το Trinidad Reyes. Οι πωλήσεις έχουν καταρρεύσει και η αύξηση της τιμής είχε αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή την περίπτωση. Έτσι, οι έμποροι λιανικής, συνεχίζουν να αγοράζουν δύσκολα προϊόντα όπως το Trinidad Reyes και να γεμίζουν τις αποθήκες τους με πούρα που δεν πωλούνται.

Τέλος, κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό εύρημα της εργασίας, η Habanos SA δεν θα είναι σε θέση να επιβάλει εύκολα αυτές τις τιμές εάν κάποτε η παραγωγή ανακάμψει. Όπως γνωρίζουμε τώρα, η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου στο μισό μετά την πανδημία ενώ η ζήτηση εκτοξεύτηκε.
Στις παγκόσμιες μάρκες πολυτελείας, για παράδειγμα στη βιομηχανία ρολογιών, πολλές φορές η σπανιότητα της προσφοράς ελέγχεται τεχνητά. Αντίθετα, η κρίση στην κουβανική βιομηχανία πούρων είναι πραγματική και δεν είχε προγραμματιστεί.
Το αν θα ανακάμψει κάποια στιγμή η παραγωγή είναι ιδιαίτερα αμφίβολο. Το πιο πιθανό είναι διατηρηθεί σκόπιμα στα σημερινά επίπεδα.
Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να εξυπηρετεί τα σχέδια της HSA κρύβοντας συγχρόνως κάτω από το χαλί τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κουβανική βιομηχανία πούρων, κάτι που ισχύει και για ολόκληρη την Κούβα αυτή τη χρονική περίοδο. >>
These users thanked the author Τάκης for the post (total 4):
Epicure VjgeorgostSvenskNikolaos
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
Epicure V
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2021 7:24 am

Re: Ένας (ελβετός) μαθητής γράφει: οι επιπτώσεις της ιστορικής αύξησης τιμών στα Habanos Cigars

Δημοσίευση από Epicure V »

Μπράβο ο μαθητής, άριστα 10! :P

Μένει να εκπονηθεί και μια ηθικοπλαστική διατριβή για τον αμοραλισμό της εταιρείας, που με μία κίνηση διέγραψε τον πελάτη που τη στήριζε παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες:
Τον μέσο καπνιστή, στον οποίο καθώς φαίνεται δεν απευθύνονται πλέον τα Πούρα Αβάνας.
These users thanked the author Epicure V for the post (total 3):
ΤάκηςjgeorgostSvensk
in vino veritas
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Επικαιρότητας”