La Flor de Cano Casanova RE Italia 2016
Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 12, 2018 5:28 pm
LCD Nickos H
D No.5 110 x 50
6.000 Numbered Semi Boite Nature Box of 10
Released April 2017, with special Casanova band
καταρχήν σε κερδίζει αμέσως το αρχοντικό ερυθρόλευκο δαχτυλίδι του
το οποίο έρχεται από τα παλιά La Flor de Cano Cristales
πούρα που κυκλοφορούσαν σε glass tubes και καταργήθηκαν κάπου στα ‘70s
το petit robusto πήρε το όνομα του προς τιμήν του Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798)
που οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν ως διαβόητο γόη και εραστή
κάτι που έφτασε ως τις μέρες μας από τον ίδιο μέσα από τα γραπτά του
και την περίφημη ογκώδη αυτοβιογραφία του «Histoire de ma vie», γραμμένη στα γαλλικά
που κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του (1825)
ο ονομαστός τυχοδιώκτης έζησε μια κινηματογραφική ζωή γεμάτη περιπέτειες
μετακινούμενος συνεχώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, κάνοντας τις πιο απίθανες δουλειές
αφού μεταξύ άλλων υπήρξε νομικός, βιολιστής, αποκρυφιστής διδάσκαλος
επαγγελματίας χαρτοπαίκτης, τραπεζίτης, κατάσκοπος, αλλά και λόγιος και συγγραφέας
έχοντας στο ενεργητικό του και μια έμμετρη μετάφραση της Ιλιάδας
https://goo.gl/yfFXjv
αλλά ας πάμε στο πούρο που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2016
και τελικά βγήκε στα ράφια τον Απρίλιο του 2017
αν και είναι λίγο παραγεμισμένο δεν έχει κανένα πρόβλημα στο τράβηγμα
με τα κρύα puffs να έχουν μια απαλή φρουτώδη υφή, μαζί με κακάο και ξερά χόρτα
αλλά μετά το πυρ κάνει μια γκράντε είσοδο με πιπέρι αλέγκρο σε Λα μείζονα
με πολύ ξηροκάρπι από κάτω όμως, φουντούκια, κουκουνάρια και κάσιους
και πολύ γρήγορα αποκτά και μια θεσπέσια γλυκύτητα
που μοιάζει με αυτήν της τσιχλόφουσκας ή της μαρέγκας
και που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήρθε ως γκεστ σταρ αλλά ως πρωταγωνίστρια
στο παρασκήνιο ανιχνεύονται κέδρος, καφές, και κάτι floral
με πινελιές από γλυκό ξύλο και κακάο σε σκόνη
ενώ από κάποιο φύλλο του blend βγαίνει και λίγη πάστα ελιάς, σήμα κατατεθέν της brand
έχει πολύ καλά καπνά παίδες, τα πιπέρια-πιπέρια, αλλά οι γλύκες του δίνουν και παίρνουν
κάπου στη μέση το γυρίζει σε καμένη ζάχαρη-καραμέλα και σταφίδες
και στο τελευταίο τρίτο, ενώ τα πιπέρια ανεβάζουν τέμπο, η γλυκύτητα θυμίζει κουφέτα ή αμυγδαλωτά
με το όλον να δένει σε μια πολύ τσιριμπόμ κρέμα
νομίζω πως στα γεράματα σιγά-σιγά θα αρχίσω να παθαίνω ψύχωση με τα regional
ακριβώς γιατί με εξιτάρει η περιέργεια για το άγνωστο, πάνω στο μότο του Forrest Gump:
«ανοίγοντας ένα κουτί σοκολατάκια ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα»
Grazie Niccolò
D No.5 110 x 50
6.000 Numbered Semi Boite Nature Box of 10
Released April 2017, with special Casanova band
καταρχήν σε κερδίζει αμέσως το αρχοντικό ερυθρόλευκο δαχτυλίδι του
το οποίο έρχεται από τα παλιά La Flor de Cano Cristales
πούρα που κυκλοφορούσαν σε glass tubes και καταργήθηκαν κάπου στα ‘70s
το petit robusto πήρε το όνομα του προς τιμήν του Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798)
που οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν ως διαβόητο γόη και εραστή
κάτι που έφτασε ως τις μέρες μας από τον ίδιο μέσα από τα γραπτά του
και την περίφημη ογκώδη αυτοβιογραφία του «Histoire de ma vie», γραμμένη στα γαλλικά
που κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του (1825)
ο ονομαστός τυχοδιώκτης έζησε μια κινηματογραφική ζωή γεμάτη περιπέτειες
μετακινούμενος συνεχώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, κάνοντας τις πιο απίθανες δουλειές
αφού μεταξύ άλλων υπήρξε νομικός, βιολιστής, αποκρυφιστής διδάσκαλος
επαγγελματίας χαρτοπαίκτης, τραπεζίτης, κατάσκοπος, αλλά και λόγιος και συγγραφέας
έχοντας στο ενεργητικό του και μια έμμετρη μετάφραση της Ιλιάδας
https://goo.gl/yfFXjv
αλλά ας πάμε στο πούρο που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2016
και τελικά βγήκε στα ράφια τον Απρίλιο του 2017
αν και είναι λίγο παραγεμισμένο δεν έχει κανένα πρόβλημα στο τράβηγμα
με τα κρύα puffs να έχουν μια απαλή φρουτώδη υφή, μαζί με κακάο και ξερά χόρτα
αλλά μετά το πυρ κάνει μια γκράντε είσοδο με πιπέρι αλέγκρο σε Λα μείζονα
με πολύ ξηροκάρπι από κάτω όμως, φουντούκια, κουκουνάρια και κάσιους
και πολύ γρήγορα αποκτά και μια θεσπέσια γλυκύτητα
που μοιάζει με αυτήν της τσιχλόφουσκας ή της μαρέγκας
και που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήρθε ως γκεστ σταρ αλλά ως πρωταγωνίστρια
στο παρασκήνιο ανιχνεύονται κέδρος, καφές, και κάτι floral
με πινελιές από γλυκό ξύλο και κακάο σε σκόνη
ενώ από κάποιο φύλλο του blend βγαίνει και λίγη πάστα ελιάς, σήμα κατατεθέν της brand
έχει πολύ καλά καπνά παίδες, τα πιπέρια-πιπέρια, αλλά οι γλύκες του δίνουν και παίρνουν
κάπου στη μέση το γυρίζει σε καμένη ζάχαρη-καραμέλα και σταφίδες
και στο τελευταίο τρίτο, ενώ τα πιπέρια ανεβάζουν τέμπο, η γλυκύτητα θυμίζει κουφέτα ή αμυγδαλωτά
με το όλον να δένει σε μια πολύ τσιριμπόμ κρέμα
νομίζω πως στα γεράματα σιγά-σιγά θα αρχίσω να παθαίνω ψύχωση με τα regional
ακριβώς γιατί με εξιτάρει η περιέργεια για το άγνωστο, πάνω στο μότο του Forrest Gump:
«ανοίγοντας ένα κουτί σοκολατάκια ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα»
Grazie Niccolò