Σελίδα 1 από 1

Bolivar Bosphorus RE Turquía 2014

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 12, 2018 3:24 pm
από suleygiannis
Bolivar Bosphorus Edición Regional Turquía 2014

Petit Edmundo 52 x 110

Κυκλοφόρησε τα μέσα του 2015 σε 2.000 αριθμημένες κούτες των 25 πούρων.

Βρήκα την κούτα σε ένα ταξίδι μου γυρνώντας μέσω Κωνσταντινούπολης και την αγόρασα. Κωδικός BMS JUN 15
Πολλοί το έχουν ήδη καπνίσει με πολύ θετικά σχόλια. Για να δούμε.

Το κόβω. Μου βγάζει χόρτα, ξύλο, έντονο πιπέρι και λίγη κρέμα από πίσω.
Το ανάβω. Το τράβηγμα είναι όπως πρέπει. Πολύς καπνός.
Ξεκινάει με δέρμα και μέλι. Έρχεται και κρέμα. Μετά μπαίνουν και χόρτα και μπαχαρικά στο παιχνίδι που αφήνουν μία γλυκιά επίγευση όμως στο τέλος.
Και συνεχίζει με κάτι περίεργο σαν γλυκά χόρτα! Και αλατισμένους ξηρούς καρπούς έχει! Μετά ξαναέρχεται η κρέμα. Κι όλα αυτά στο 1/3.
Στο 2/3 έχει μέλι αλλά και σιτάρι. Βγάζω το ρεχιοναλ δαχτυλίδι και το πούρο βγάζει πολύ πιπέρι, που όμως κρατάει για λίγο. Το δέρμα και το μέλι επανέρχονται.
Το 3/3 θυμίζει κλασικό Bolivar με πολύ δέρμα και λίγο πιπέρι.
Σαφώς ενδιαφέρον το πούρο που έφτιαξαν οι Κουβανοί για τους γείτονες μας. Ήδη είναι εξαιρετικό. Αναρωτιέμαι πως θα γίνει στο μέλλον.

Re: Bolivar Bosphorus Edición Regional Turquía

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 14, 2018 9:42 am
από Τάκης
Εικόνα

ο πρώτος ζωνούχος τούρκος λοιπόν
ένας διπλοδαχτυλιδάτος μικρός Εδμούνδος, ομορφάντρας και εξ ορισμού ευπατρίδης
μένει να δούμε αν είναι και Μπολιβαρίδης…

γρασίδια και καρποί είναι τα κρύα του χάδια
ενώ με το άναμμα βιάζεται να φύγει και σηκώνει σκόνη πιπερογκαζώνοντας
κι αφού πάρει γύρα τις ρούγες να κάνει το κομμάτι του, μετά κουλάρει και πιάνει κουβέντα

βανίλια, χλόη, καρυδάκια και γλυκόριζα παίζουν με τα ησυχασμένα τσίλια του
φορτώνοντας παραχρήμα εσπρέσο και δέρμα, με μπαλαντέρ κάργα φουντούκι
κάπου στη μέση φτιάχνει και μια κρεμούλα με αφρόγαλα και κανέλα από πάνω
βγάζοντας πού και πού όμορφες γήινες πινελιές από χώμα και μανιτάρια

εξαιρετικός ο Σιμόν Μπολιβάρογλου, με έκανε και ζήλεψα με τις ζαριές του!

Εικόνα

Re: Bolivar Bosphorus RE Turquía 2014

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 06, 2018 10:25 am
από konstadinos23
LCD Goutsou
Εικόνα

Αυτός ο ζουμπας είναι ο δεύτερος που κάπνιζω
Ο πρώτος ήταν χορηγία του Χάρη και το είχαμε καπνισει παρέα.!

Απόγευμα λοιπόν παρέα με ένα κρύο εσπρέσο
Κάνει δυναμικό ξεκίνημα με αρκετο βούτυρο και μικρές δόσεις καφέ...
Όσο προχωράει ο ζουμπας δυναμώνει κι’ άλλο, με δέρμα και πιπέρι, ενώ ανα διαστήματα πετάει καραμέλα
Απ’τη μέση και μετά το δέρμα και το πιπέρι υποχωρούν λίγο και μπροστά περνάει το χώμα, η καραμέλα και ο εσπρέσο.!!

Πολύ καλός ο ζουμπας.
Στέλιο σ’ευχαριστω πολύ.!!! :)

Εικόνα

Re: Bolivar Bosphorus RE Turquía 2014

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 10, 2019 11:43 am
από Στάθης
Lcd SuleyJ

Το έκανα το καλοκαίρι στην Κω αραχτός στην παραλία στο σούρουπο....

Εικόνα

Μέρος πρώτο
Ξύλο και ένα ματζουνοβοτανο για αρχή
Άνετο τράβηγμα μέτριο + σώμα
Δέρμα λιπαρό, μαύρο πιπέρι,
Μέρος δεύτερο
Πιο βελούδινο το δέρμα μαζί με λίγα χόρτα.
Πάει να βγάλει και μια γλυκιά γεύση αλλά δεν.
Το δέρμα είναι η κυρίαρχη γεύση. Να την η κρέμα! Δεν μένει όμως καθότι ντροπιάρα
Μέρος τρίτο
Καύση εξαιρετική
Δέρμα με πιπέρια τώρα, ανεβάζει λίγο δύναμη
Αφήνει μια γλυκιά πιπεράτη επιγευση.

Ωραία φούμα Γιάννη φχαριστώ πολύ 8-)

Re: Bolivar Bosphorus RE Turquía 2014

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 02, 2020 3:42 am
από Fairlight
Εικόνα

Είχα πάρει 2 κομμάτια από αυτόν τον Τούρκικο ζουμπά την στιγμή που βγήκαν. Κάπνισα έναν, με πολύ καλές εντυπώσεις και άφησα τον δεύτερο, να χαλαρώσει λίγο με τον χρόνο. Σήμερα ήρθε η ώρα του. Παρεμπιπτόντως με το που είπα ' Τούρκικο ζουμπά' μου ήρθε συνειρμικά στο μυαλό η αντίστοιχή σκηνή από το μνημειώδες 'Ο ζιγκολό της Αθήνας' (1982) με τον Διονύση Ξανθό στον ρόλο του Στέφου. Που πάμε...

Ωραία η κρύα και σχετικά έντονη με πολύ σοκολάτα και μπαχαρικά. Κόβω και τραβάει τέλεια, to pre έρχεται με μαλακά ξύλα, μπαχαρικά και χόρτα. Συνοδεύω με Glendronach 12.

Στο άναμμα γίνεται του πιπεριού το κάγκελο με μαύρα πιπέρια και τσίλι να πέφτουν εναλλάξ και κατά ριπάς. Καθώς συνεχίζει λίγο, εμφανίζεται δειλά και μια βανίλια μαζί με χόρτα.

Τέλος του πρώτου τρίτου και το πούρο έχει ρίξει αρκετά εντάσεις χωρίς ποτέ φυσικά να γίνεται μέτριο ή αδιάφορο. Φαίνεται να παίζει πιο γλυκά εδώ με βαθύ μέλι και καμένη ζάχαρη αλλά πάντα πάνω σε ένα πικάντικο backround. Μπορεί να μην φαίνεται από την περιγραφή αλλά το μικρό είναι καθαρόαιμο Boli. Στην μέση παίζει με καραμελωμένα φουντούκια και δέρμα. Τελειώνει με έντονο espresso, πιπέρι και δέρμα.

Νομίζω ότι ο χρόνος το βοήθησε. Του έδωσε παραπάνω ένταση και ισορρόπησε και περισσότερο.