Σελίδα 1 από 1

San Cristobal 20 Aniversario LCDH

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 21, 2021 11:23 pm
από nikos doc
Capuleto 162 x 52

Κατόπιν πρόσκλησης της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, βρέθηκα σε πάνελ δοκιμής αυτού του εξαιρετικού διπλού ρομπούστο.
Η κυκλοφορία έγινε για να τιμήσει τα 20 χρόνια της μπράντας, καθώς και τα 500στα γενέθλια της πόλης της Αβάνα!
Capuleto, ίδιο σε μέγεθος με τα LE Romeo DeLuxe του 2013. 52x162 λοιπόν, και στο χέρι μου αρέσει πάρα πολύ.
Εμφανισιακά , κατασκευαστικά είναι τέλειο. Το κρύο κορμί του μυρίζει σανό και μέλι, θυμίζει πολύ Cohiba, και είναι αρκετά σκληρό στο touch.
Κωδικό δεν έχω, αλλά στην παρουσίαση ειπώθηκε πως όλα είναι NOV 20.

Έχω μια ανησυχία για τι τράβηγμα, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώνεται. Είναι ιδανικό, με την σωστή δόση αντίστασης, που εύκολα θα οδηγούσε σε long ash, σε κάποια άλλη περίσταση. Το συνολικό set up, είναι το παρακατω, στην βεράντα με ανοιξιάτικο καιρό.

Εικόνα

Στο κόψιμο προστέθηκε στην παλέτα και η κανέλα, αλλά και μια μαύρη σοκολάτα.

Η αρχή του είναι απρόσμενα μαλακή, ροδόνερο, χόρτο και nuts. Γενικά πολύ ευγενικό και γλυκό προφίλ με το σώμα να κινείται στα όρια του μετρίου παρότι πρόκειται για νέο στικ.
Γρήγορα κάνει την εμφάνιση της μαύρη σοκολάτα, προς το γλυκό, μαλακό άσπρο πιπέρι στην μύτη στο ρετροχάλι, γλυκός κέδρος, όμορφη κρέμα.
Καίγεται απολαυστικά, καμία διόρθωση δεν χρειάζεται κι κοντά στην μέση αλλάζει ρότα, πάει σε ένα πιο φρουτώδες προφίλ, με φλούδα εσπεριδοειδούς, βούτυρο και κανέλα να μπαίνουν στο κόλπο.
Φυσικά πάντα όλα κινούνται σε γλυκό καμβά, μελωμένο.
Μια μαρμελάδα πορτοκάλι, κρέμα και μπισκότο, στάλες τρούφα σοκολάτα και νόστιμο λευκό πιπέρι σε συνοδεύουν καθώς βγάζω τις μπάντες.
Στο τρίτο μέρος εμφανίζεται φουντούκι, κέδρος , κανέλα και φρυγανισμένο μπισκότο.
Διάφορες νότες από εσπεριδοειδή, κόκκους καφέ, κρέμα και βανίλια δείχνουν πως τα καπνά έχουν μέλλον και ποιότητα να δείξουν.
Στάθηκε εξαιρετικά δίπλα στο καταπληκτικό Benriach 10, αλλά ήταν ποίημα παρέα με το γλυκό Tamdhu 15!

Overall, ένα παρά πολύ καλό κάπνισμα, που σίγουρα θα βελτιωθεί και άλλο με τον χρόνο, χωρίς να υστερεί σε τίποτα στην παρούσα κατάσταση.
Να σημειώσω πως κάποιοι από τους υπόλοιπους aficionados σημείωσαν προβλήματα στο τράβηγμα και πως Ρήγκαν αρκετή αμμωνία, κάτι που στο δείγμα που έκαψα εγώ, δεν υπήρχε. Μάλλον ήμουν τυχερός 8-)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Λιατσή, για την πρόσκληση στο event, καθώς και για το ελαφρύ χέρι του στην επιλογή του πούρου που έφτασε στα χέρια μου!

Re: San Cristobal 20 Aniversario

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 22, 2021 6:43 am
από Τάκης
να ευχαριστήσουμε το Νίκο γι' αυτή την πρώτη παρουσίαση του πούρου και την εκπροσώπηση του φόρουμ στο αντίστοιχο event

η τιμολόγηση του στα 65 € (αναλογικά υπερδιπλάσια από λιμιτάδα), δημιουργεί εντύπωση
αλλά μάλλον πέρα από το πούρο οι aficionados καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο και για τα treasure chests humidors

για την 500ή επέτειο από την ίδρυση της πόλης της Αβάνας αναμένεται να κυκλοφορήσει το San Cristóbal de La Habana 1519
Rogue 170 x 57 (!) - 500 Aniversario San Cristóbal de La Habana Commemorative Release
Special 500 Aniversario band / Numbered humidor of 100 cigars (500 produced)
όπως και το 20 Aniversario, ήταν κι αυτό κυκλοφορία του 2019 που καθυστέρησε

Re: San Cristobal 20 Aniversario

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 22, 2021 2:14 pm
από alexandros
να ευχαριστησουμε τον κ Λιατση για την προσκληση
και τον νικο για την συμμετοχη

για την τιμολογιακη λογικη δεν εχω να πω τπτ... μαλλον δεν θα το δοκιμασω ποτε μου οπως το τορεον ...


υγ σε θαυμασα λαιβ :lol:

Re: San Cristobal 20 Aniversario

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 09, 2022 4:49 pm
από suleygiannis
Εικόνα
Όμορφο εμφανισιακά το πούρο και με ωραίο κρύο τράβηγμα. Σταφίδα, ρούμι και κέδρος.
Το τράβηγμα του είναι σχεδόν σωστό, όχι τέλειο και έχει αρκετά δυνατό σώμα στην αρχή αλλά και με εμφανή σημάδια νεότητας, αν και σίγουρα το έχω πάνω από χρόνο στην κατοχή μου. Ξεκινά με κέδρο και κακάο στην αρχή.
Όταν δεν το ρουφάω συνέχεια μειώνεται ο καπνός που βγάζει και κάτι μου λέει ότι αν το αφήσω πάνω από ένα λεπτό θα σβήσει.
Οι γεύσεις δεν είναι ξεκάθαρες και κυριαρχούν η ένταση και η νεότητα. Κάτι σαν ξύσμα λάιμ, ξηροί καρποί, λίγο βούτυρο.
Το πούρο φαίνεται να έχει δυνατότητες αλλά θέλει χρόνο.
Εικόνα
Στη μέση νιώθω κάτι σαν ζάχαρη και κρέμα, ενώ συνεχίζει μέχρι το τέλος χωρίς αλλαγές, με ξηρούς καρπούς, βούτυρο κρέμα αλλά χωρίς οι γεύσεις να είναι ξεκάθαρες. Γενικά αφήνει σε όλη τη διάρκεια μία επίγευση καρυδιού. Στάχτη δεν κρατούσε πάρα πολύ.
Δεν ήταν κακό, αλλά θα το δοκίμαζα ξανα σε 3 χρόνια να δω πως θα εξελισσόταν.
Φυσικά το ότι βγαίνει σε μπαούλο μυρίζει αρπαχτη... και δεν νομίζω ότι θα ξανακυκλοφορήσει κιόλας..