San Cristobal 20 Aniversario LCDH
Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 21, 2021 11:23 pm
Capuleto 162 x 52
Κατόπιν πρόσκλησης της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, βρέθηκα σε πάνελ δοκιμής αυτού του εξαιρετικού διπλού ρομπούστο.
Η κυκλοφορία έγινε για να τιμήσει τα 20 χρόνια της μπράντας, καθώς και τα 500στα γενέθλια της πόλης της Αβάνα!
Capuleto, ίδιο σε μέγεθος με τα LE Romeo DeLuxe του 2013. 52x162 λοιπόν, και στο χέρι μου αρέσει πάρα πολύ.
Εμφανισιακά , κατασκευαστικά είναι τέλειο. Το κρύο κορμί του μυρίζει σανό και μέλι, θυμίζει πολύ Cohiba, και είναι αρκετά σκληρό στο touch.
Κωδικό δεν έχω, αλλά στην παρουσίαση ειπώθηκε πως όλα είναι NOV 20.
Έχω μια ανησυχία για τι τράβηγμα, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώνεται. Είναι ιδανικό, με την σωστή δόση αντίστασης, που εύκολα θα οδηγούσε σε long ash, σε κάποια άλλη περίσταση. Το συνολικό set up, είναι το παρακατω, στην βεράντα με ανοιξιάτικο καιρό.
Στο κόψιμο προστέθηκε στην παλέτα και η κανέλα, αλλά και μια μαύρη σοκολάτα.
Η αρχή του είναι απρόσμενα μαλακή, ροδόνερο, χόρτο και nuts. Γενικά πολύ ευγενικό και γλυκό προφίλ με το σώμα να κινείται στα όρια του μετρίου παρότι πρόκειται για νέο στικ.
Γρήγορα κάνει την εμφάνιση της μαύρη σοκολάτα, προς το γλυκό, μαλακό άσπρο πιπέρι στην μύτη στο ρετροχάλι, γλυκός κέδρος, όμορφη κρέμα.
Καίγεται απολαυστικά, καμία διόρθωση δεν χρειάζεται κι κοντά στην μέση αλλάζει ρότα, πάει σε ένα πιο φρουτώδες προφίλ, με φλούδα εσπεριδοειδούς, βούτυρο και κανέλα να μπαίνουν στο κόλπο.
Φυσικά πάντα όλα κινούνται σε γλυκό καμβά, μελωμένο.
Μια μαρμελάδα πορτοκάλι, κρέμα και μπισκότο, στάλες τρούφα σοκολάτα και νόστιμο λευκό πιπέρι σε συνοδεύουν καθώς βγάζω τις μπάντες.
Στο τρίτο μέρος εμφανίζεται φουντούκι, κέδρος , κανέλα και φρυγανισμένο μπισκότο.
Διάφορες νότες από εσπεριδοειδή, κόκκους καφέ, κρέμα και βανίλια δείχνουν πως τα καπνά έχουν μέλλον και ποιότητα να δείξουν.
Στάθηκε εξαιρετικά δίπλα στο καταπληκτικό Benriach 10, αλλά ήταν ποίημα παρέα με το γλυκό Tamdhu 15!
Overall, ένα παρά πολύ καλό κάπνισμα, που σίγουρα θα βελτιωθεί και άλλο με τον χρόνο, χωρίς να υστερεί σε τίποτα στην παρούσα κατάσταση.
Να σημειώσω πως κάποιοι από τους υπόλοιπους aficionados σημείωσαν προβλήματα στο τράβηγμα και πως Ρήγκαν αρκετή αμμωνία, κάτι που στο δείγμα που έκαψα εγώ, δεν υπήρχε. Μάλλον ήμουν τυχερός
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Λιατσή, για την πρόσκληση στο event, καθώς και για το ελαφρύ χέρι του στην επιλογή του πούρου που έφτασε στα χέρια μου!
Κατόπιν πρόσκλησης της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, βρέθηκα σε πάνελ δοκιμής αυτού του εξαιρετικού διπλού ρομπούστο.
Η κυκλοφορία έγινε για να τιμήσει τα 20 χρόνια της μπράντας, καθώς και τα 500στα γενέθλια της πόλης της Αβάνα!
Capuleto, ίδιο σε μέγεθος με τα LE Romeo DeLuxe του 2013. 52x162 λοιπόν, και στο χέρι μου αρέσει πάρα πολύ.
Εμφανισιακά , κατασκευαστικά είναι τέλειο. Το κρύο κορμί του μυρίζει σανό και μέλι, θυμίζει πολύ Cohiba, και είναι αρκετά σκληρό στο touch.
Κωδικό δεν έχω, αλλά στην παρουσίαση ειπώθηκε πως όλα είναι NOV 20.
Έχω μια ανησυχία για τι τράβηγμα, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώνεται. Είναι ιδανικό, με την σωστή δόση αντίστασης, που εύκολα θα οδηγούσε σε long ash, σε κάποια άλλη περίσταση. Το συνολικό set up, είναι το παρακατω, στην βεράντα με ανοιξιάτικο καιρό.
Στο κόψιμο προστέθηκε στην παλέτα και η κανέλα, αλλά και μια μαύρη σοκολάτα.
Η αρχή του είναι απρόσμενα μαλακή, ροδόνερο, χόρτο και nuts. Γενικά πολύ ευγενικό και γλυκό προφίλ με το σώμα να κινείται στα όρια του μετρίου παρότι πρόκειται για νέο στικ.
Γρήγορα κάνει την εμφάνιση της μαύρη σοκολάτα, προς το γλυκό, μαλακό άσπρο πιπέρι στην μύτη στο ρετροχάλι, γλυκός κέδρος, όμορφη κρέμα.
Καίγεται απολαυστικά, καμία διόρθωση δεν χρειάζεται κι κοντά στην μέση αλλάζει ρότα, πάει σε ένα πιο φρουτώδες προφίλ, με φλούδα εσπεριδοειδούς, βούτυρο και κανέλα να μπαίνουν στο κόλπο.
Φυσικά πάντα όλα κινούνται σε γλυκό καμβά, μελωμένο.
Μια μαρμελάδα πορτοκάλι, κρέμα και μπισκότο, στάλες τρούφα σοκολάτα και νόστιμο λευκό πιπέρι σε συνοδεύουν καθώς βγάζω τις μπάντες.
Στο τρίτο μέρος εμφανίζεται φουντούκι, κέδρος , κανέλα και φρυγανισμένο μπισκότο.
Διάφορες νότες από εσπεριδοειδή, κόκκους καφέ, κρέμα και βανίλια δείχνουν πως τα καπνά έχουν μέλλον και ποιότητα να δείξουν.
Στάθηκε εξαιρετικά δίπλα στο καταπληκτικό Benriach 10, αλλά ήταν ποίημα παρέα με το γλυκό Tamdhu 15!
Overall, ένα παρά πολύ καλό κάπνισμα, που σίγουρα θα βελτιωθεί και άλλο με τον χρόνο, χωρίς να υστερεί σε τίποτα στην παρούσα κατάσταση.
Να σημειώσω πως κάποιοι από τους υπόλοιπους aficionados σημείωσαν προβλήματα στο τράβηγμα και πως Ρήγκαν αρκετή αμμωνία, κάτι που στο δείγμα που έκαψα εγώ, δεν υπήρχε. Μάλλον ήμουν τυχερός
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Λιατσή, για την πρόσκληση στο event, καθώς και για το ελαφρύ χέρι του στην επιλογή του πούρου που έφτασε στα χέρια μου!