Σελίδα 1 από 1

El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 13, 2022 11:03 pm
από lefteris c
Εικόνα

El Rey del Mundo Double Demi Tasse
30 Ring x 200 mm


Το Demi Tasse είναι ένα πούρο που οι γεύσεις του μου αρέσουν πάρα πολύ,
αφού με ένα μαγικό τρόπο μέσα σε ελάχιστα εκατοστά έχει συμπιεσμένα τόσα δυνατά αρώματα !

Έχω όμως παιδιά ένα θέμα μαζί του, τι να μου κάνουν τα 20 - 25 λεπτά που κρατά η συνεύρεσή μας
συνήθως λίγη ώρα μετά που θα σβήσει ανάβω και κάποιο άλλο.

Στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε είχα δύο μαζί μου και τα κάπνισα back to back
κάτι έγινε, αλλά ήθελα το κάτι τις μου παραπάνω,
(10 cm το καθένα μείον 2,5 cm x 2 οι γόπες 15 cm σύνολο)
αφού το 30άρι ring καίγεται σχεδόν σαν τσιγάρο

Από τότε δεν το έχω ξανακαπνίσει,
τις προάλλες το λιμπίστηκα, ήμουν έτοιμος να τσιμπήσω ένα,
αλλά ξάφνου και με το που άνοιξα το κουτάκι τους μου καρφώθηκε μια ιδέα,
γιατί όχι σκέφτηκα, μπορεί να κάτσει τι έχω να χάσω

Κι έτσι λοιπόν έκανα το βήμα, συν τοις άλλοις το είδα και σαν παιχνίδι


Τώρα πάμε να δούμε :D

Θα χρειαστούμε 2 Demi Tasse (Entreactos)
Εικόνα
Παίρνω και μια Panatelas extra του Rafael, σιτεμένη του 2015
και με μια μπατονέτα μεταφέρω αποσταγμένο νερό στο ράπερ του Ραφαέλ ώστε να μαλακώσει
Εικόνα
Με ένα χειρουργικό τσιμπιδάκι κι αφού πρώτα έχω χαράξει με το κοπίδι, αφαιρώ με προσοχή το ράπερ
Εικόνα
Εικόνα
Τεμαχίζω σε λουρίδες το μόσχευμα :mrgreen:
Εικόνα
Aφού έχω κόψει το κεφάλι στο ένα, τα φέρνω κοντά ώστε να εφάπτονται και πάνω στο πρώτο μικρό κομμάτι του ράπερ που το έχω σχεδόν μουσκέψει με αρκετή φυτική κόλλα
Εικόνα
Περιστρέφω μαλακά και με προσοχή
Εικόνα
Εικόνα
Αφήνω να περάσει σχεδόν μια ώρα ώστε να τραβήξει η κόλλα και συνεχίζω με τα ίδια ακριβώς βήματα και στα άλλα τρία
με τελευταίο το πιο φαρδύ και κατόπιν πιέζω περιστρέφοντας το πούρο ελαφρά.
Εικόνα
Εικόνα
Τοποθετώ ένα λεπτό φύλλο κέδρου στο σημείο της ένωσης με ένα λαστιχάκι να πιέζει
και μετά το αφήνω για 48 ώρες σε ένα κουτί εντός του υγραντήρα μου
Εικόνα

Αφαιρώ το νάρθηκα και ναι...... ΟΛΑ ΚΑΛΑ !

Εικόνα
Εικόνα

Το επιστρέφω στον υγραντήρα δίνοντάς του αναρρωτική 15 - 20 μέρες να συνέλθει
και θα επιστρέψω αφού το έχω καπνίσει για εντυπώσεις κλπ.

Εικόνα

Patente lefteris c 2022
All Rights Reserved*

8-)


* Απαλλάσσονται δικαιωμάτων τα μέλη του cigarsforum.gr

Re: El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 14, 2022 8:12 am
από Τάκης
Εικόνα

εύγε! περιμένουμε εντυπώσεις όταν το παραδώσεις στην πυρά
το πιο "large" καταγεγραμμένο κουβανέζικο 30άρι είναι το Troya Camelias (150 x 30), machine made - discontinued late 1970's

Εικόνα

Re: El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 14, 2022 10:05 pm
από lefteris c
Τάκης έγραψε:
Δευ Φεβ 14, 2022 8:12 am
το πιο "large" καταγεγραμμένο κουβανέζικο 30άρι είναι το Troya Camelias (150 x 30), machine made - discontinued late 1970's

Έχω ένα από τις αρχές των 60s
Εικόνα
Εικόνα

Re: El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 16, 2022 12:16 pm
από suleygiannis
Το demi tasse είναι το καλύτερο εντρεακτο της Κούβας. Και το περίεργο είναι ότι και τα άλλα δύο είναι επίσης φανταστικά. Μιλάμε για πολύ ποιοτικά πούρα.
Λευτέρη είμαι περίεργος να δω αν πέτυχε το πείραμα :D

Re: El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 02, 2022 1:21 pm
από alexandros
λευτερη 1000 μπραβο για το επιτευγμα
περιμενω να μαθω πως καπνιζετε

Re: El Rey del Mundo Double Demi Tasse

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 11, 2022 5:43 pm
από lefteris c
Εικόνα

Καλησπέρα σας
Άργησα λίγο να το καπνίσω... :D
το πείραμα όμως παρουσίασε αρκετά καλή συμπεριφορά,
οι φόβοι μου για τυχόν αστοχίες (1. σφικτό-στούμπα ή 2. αποκοπή) στο σημείο της μάτισης
ακυρώθηκαν, ο πρώτος με το που έκοψα και τράβαγε ok και ο δεύτερος λίγο αργότερα

ακολουθεί φωτορεπορτάζ


.


Σχεδόν τίποτα στο pre,
ανάβω και οι γεύσεις είναι απαλές, δροσερές, με μια ελαφριά γλυκύτητα με βότανα - πράσινο τσάι και κάποια άνθη
Εικόνα

Έχει πέσει η πρώτη στάχτη, προσθέτει λίγο ψωμί - ζύμη και μαλακά ημίγλυκα ξύλα, εξακολουθεί να είναι λάιτ
Εικόνα

Με το που μπήκα στο 2/4 ανέβασε λίγο ένταση με καρύδια, μπαχαράκια και πολύ καλής ποιότητας δέρμα.
(έχω χωρίσει το κάθε Entreactos σε 2 μέρη γι αυτό συνολικά έχω 4/4)
Εικόνα

Πλησιάζοντας στη μάτιση γίνεται φρουτένιο + ζύμη + έντονες γλύκες = σχεδόν τάρτα φρούτων
Εικόνα

Κοντοφτάνω στη μέση, ενώ αρχίζουν να καίγονται τα μοσχεύματα του Rafael
Εικόνα

Γίνεται βραδύκαυστο χορταρένιο ενώ κρατάει τις γλύκες ίσως και πιο έντονες τώρα, νιώθω χώμα - γη, και ήπια πιπέρια
Εικόνα

Μπαίνοντας στο 3/4 δυναμώνει η ένταση στο φουλ, δέρμα, κέδρος, φλούδες πορτοκαλιού και κανέλα από πάνω
Εικόνα

Mix από ξηροκάρπια καβουρδισμένα και σταφίδες ! τα ράπερ του Rafa κάηκαν κι έφτιαξαν στάχτη στιβαρή.
Εικόνα

Ξύλα, καρύδια, μπαχάρια, πιπεράκια, δέρματα, μπισκότα, σταφίδες,
όλα μαζί τώρα διαγείρουν τις αισθήσεις μου ! :arrow: ...ο βηματισμός του κορυφώνει.
Εικόνα

Λόγο νικοτίνης κόβω λίγο απ' το κεφάλι και αμέσως καφές ελληνικός, μέτριος, με μπισκοτάκι
και φινάλε με έντονα μπαχάρια, πιπέρια και ξηροκάρπια.
Εικόνα

Καλά τα πήγε και χωρίς απρόοπτα μέσα στα 55 λεπτά που κράτησε η φούμα
που είχε πολλές διαφοροποιήσεις, (σε εντάσεις & γεύσεις) ανοδικές,
με καλύτερο κομμάτι του βεβαίως από τη μέση και μετά.

Game over :D