La Estancia Robusto
Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 27, 2018 3:41 pm
![Εικόνα](https://c2.staticflickr.com/8/7232/26720650763_a9ff0ec18c_z.jpg)
Robusto 4 7/8 x 50
κουβανέζικα καπνά λοιπόν
που η οικογένεια των Meerapfels διατηρούσε για χρόνια σε αποθήκες
(μηδέν πληροφορίες για λοιπές λεπτομέρειες)
και κάποια στιγμή σκέφτηκε λέει, πως ήρθε η ώρα να τα “αξιοποιήσει”
- εξετάζοντας υποθέτω πρώτα όλες τις νομικές πτυχές -
κυκλοφορώντας επίσημα τον πρώτο κουβανέζο “μιγά”
ένα πούρο με καπνά από διαφορετικές χώρες
μπλενταρισμένα για πρώτη φορά μαζί με κουβανέζικα
σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες που έχει διαρρεύσει η οικογένεια
wrapper και binder είναι από Νικαράγουα
ενώ το filler έχει μια μικρή ποσότητα από καπνά Δομίνικου και Ονδούρας
με το μεγαλύτερο μέρος του να αποτελείται από κουβανέζικα καπνά
και μάλιστα του '70, '80 & '90 (!!!)
η κατασκευή τους έγινε σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ονδούρα
με κράχτη λοιπόν το “tabaco cubano” που γράφει και το δαχτυλίδι τους
κυκλοφορούν παγκοσμίως σε συσκευασία των 25
πλην φυσικά USA, για τους γνωστούς λόγους
σε απόλυτο κουβανέζικο μέγεθος robusto και mareva
![Εικόνα](https://farm4.staticflickr.com/3836/14989535425_b7e13edf70.jpg)
δε μυρίζουν καθόλου κουβανέζικα, ούτε κατά διάνοια
υπάρχει μια έντονη υγρή σταβλίλα, με σανό και τα γνωστά διάφορα
και στο κρύο ρούφηγμα ξεχωρίζει μια πικάντικη και συγχρόνως γλυκιά νότα
που έρχεται πολύ κοντά στη γεύση που έχουν οι καραμέλες ούζου (!)
...πυρ και αγωνία...καιαιαιαιαιαι ...αμμωνία!
οι πρώτες νότες μετά το πυρ είναι ξινές
φως-φανάρι πως πιθανότατα έλαβε χώρα μια εκ νέου “εμβάπτιση”
τουλάχιστον των καπνών που περίμεναν για χρόνια στην άκρη
προκειμένου να πάνε στον πάγκο του torcedor
με αποτέλεσμα το πούρο να συμπεριφέρεται ως νέο, στραβάδι, γκαβούλιακας...
σε πρώτη φάση, ο μιγάς στερείται (προς το παρόν?) χαρακτήρα
τα καπνά Δομίνικου και Ονδούρας που έχει στο filler είναι ουδέτερα
και τα wrapper & binder από Νικαράγουα, δε μου “ακούγονται” καθόλου
μετά το πρώτο τρίτο ωστόσο, κάτι πάει να ξεχωρίσει
προεξάρχοντος ενός floral στοιχείου, με αρκετά nuts και ένα καρύκευμα
αλλά με ισορροπία ακόμα διαταραγμένη
και ολωσδιόλου κατασταλαγμένη ταυτότητα
τα ξηροκάρπια πάντως, είναι σίγουρα κουβανέζικα
οι τζούρες είναι “περίεργες”
ώρες-ώρες βγάζουν εκείνο το πληκτικό και μονοχρωματικό γρατζούνισμα των non
κι άλλες στιγμές, νιώθεις πως κάπου υπάρχει κρυμμένο ένα βάθος και πάθος
που βγαίνει για λίγο στην επιφάνεια και μετά χάνεται στα τάρταρα
όσο κι αν κάτι λεπτές ριπές ποιότητας αφήνουν ? στον αέρα
(στην corona λιγότερο, λόγω μικρότερης ποσότητας filler)
το τελευταίο μέρος του, είναι αναμφισβήτητα και το καλύτερο
βγάζοντας μια, έστω και “μπουκωμένη” πολυπλοκότητα
με τα στοιχεία του τρίπτυχου floral-nuts-spice, συν δημητριακά
...αχταρμάς με λίγα λόγια στο πηλίκο
δίχως να μπορείς με σιγουριά να πεις τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
και ποιος χαρακτήρας θα υπερισχύσει σαν φύγουν γωνίες και αμμωνίες
κυρίως, διότι αφενός δε γνωρίζουμε τι “ποιότητας” είναι τα non καπνά που έχει
κι αφετέρου, γιατί επίσης αγνοούμε παντελώς σε τι κατάσταση ήταν τα κουβανέζικα
όσο κι αν αναζήτησα μια ένδειξη από κουβανέζικα καπνά, δεν τη βρήκα πουθενά
τα έφαγε η μαρμάγκα? ήταν τόσο ξεθυμασμένα που χάθηκαν μέσα στα άλλα?
(wrapper-binder Νικαράγουα, filler Κούβα, με ολίγη από Δομίνικο & Ονδούρα)
φυσικά, παίζει να βάλανε για παρέα στα κουβανέζικα, ότι non κατιμά βρήκανε πρόχειρο
αλλά μόνο αυτός που το μπλεντάρισε θα μπορούσε να απαντήσει
![Εικόνα](https://farm4.staticflickr.com/3902/14966015716_59af552fe1_z.jpg)